acacia (robinia)


Naam: Acacia

Botanische naam: Robinia Pseudoacacia

Gewicht: 750 kg/m³

Robinia is bij veel mensen bekend onder de naam Accacia. Robinia is één van de duurzaamste houtsoorten van Europa. De boom kan een hoogte van maximaal 30 meter bereiken. De gemiddelde stamdiameter is 60 cm met een maximum van 90 cm. De boom heeft de neiging zich vrij snel te vertakken, wat een korte takvrije stam oplevert.

De foto's hieronder proberen een indruk te geven van het hout en de boom.
acacia of robinia hout de stam van een acacia of robinia enn foto van een acacia of robinia boom zo ziet de bast van een acacia of robinia er uit dit is het blad van een acacia of robinia
Robiniahout laat zich goed draaien en polijsten. Wanneer je een wat oudere boom tegenkomt, zie je vaak dat de boom meerdere wratten heeft. Het hout van deze wratten is erg warrig, en is zeer geschikt om er siervoorwerpen van te draaien.

Onderstaande foto's probreren een kleine indruk te geven van de moglijkheden die Robinia biedt.
houtdraaien van een acacia schaal houtdraaien van een robinia schaal houtdraaien van een acacia of robinia schaal houtdraaien van een acacia of robinia vaas
volgende >
©2004-2007 houtbewerking-info.com. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming van houtbewerking-info.com worden overgenomen en of vermenigvuldigd.