nieuwigheden
De rubriek nieuwigheden is in feite een aanvulling op die van de handigheden, met dit verschil dat op deze pagina aandacht wordt gegeven aan handigheden die al te koop zijn, maar vaak nog niet bekend.

Het gaat hier voornamelijk om gereedschappen en hulpmiddelen die voor de creatieve of ambachtelijke houtbewerker interessant kunnen zijn, dus niet alleen specifiek voor de houtdraaier
woodcarver gold

Deze nieuwste versie van de woodcarver is geschikt voor zowel een haakse slijper van 115mm als 125mm. Verspaand supersnel. Geschikt voor het frezen van massief hout, spaanplaat, kunststoffen, gips en aluminium. Geen terugslag. Is goedgekeurd op veiligheid.creacarver
De creacarver verspaant gladder en sneller dan menig andere beitel. Een ander voordeel van deze beitel is dat je er niet alleen hout mee kunt bewerken, maar ook steen, zoals marmer, albast, speksteen en kalksteen, ivoor, kunststof, metalen zoals brons en aluminium, en zelfs roestvrijstaal.

De unieke driehoekige vorm stelt je in staat om precies te zien waar je op het werkstuk bezig bent. Ideaal voor het maken van texturen of het fijne beeldhouwwerk. Bovendien wordt door deze vorm de wrijvingswarmte snel afgevoerd, zodat de levensduur behouden blijft.

klemhaakwelke bouwmarkt zou nu zoiets verkopen?

Een oplossing zo simpel, dat je het zelf had kunnen bedenken. Gewoon uitrichten, vastklemmen en monteren. Deze klemhaak is gemaakt van polycarbonaat en heeft een hoek van exact 90°.Waar deze klemhaak voor geschikt is laten de volgende foto's zien.

speciale lijmklemmen


Nog wat eitjes van Columbus.
De volgende lijmklemmen bieden een oplossing voor die gevallen waar een gewone lijmklem minder voor geschikt is.
Ideaal gereedschap voor een meubelmaker of interieurbouwer.

kantklem junior
kantklem standaarduniklemsuperspantanglangsspannerverstekklem