staatsbosbeheer staphorst,
doe en kijkdag 2008


Tweede paasdag 2008. Het weerbericht was niet al te best. Pasen 2008 zou de koudste pasen sinds 40 jaar worden. Nou dat mag dan wel zo geweest zijn, maar als groepje houtbewerkers (voornamelijk houtdraaiers) hebben we daar niet veel van gemerkt. Gelukkig had Staatsbosbeheer voor ons een tent geregeld, zodat het nog best aangenaam vertoeven was. Hoewel vanwege het weer het totale aantal bezoekers wat tegen viel, hadden wij aan belangstelling niet te klagen. Het was gewoon gezellig druk, en we konden op het eind van de dag met een goed gevoel naar huis gaan. Mijn petje af voor de organisatie. Je kon merken dat er van alles aangedaan was om het voor iedereen een geslaagde dag te maken.

Voor onze tent stond een houten paasei opgesteld, dat speciaal voor deze dag gemaakt was.


Voor 1 euro per deelname konden de bezoekers meedoen aan een wedstrijd om dit houten ei te winnen, simpelweg door het gewicht van dit ei te raden. De netto opbrengst is bestemd voor het Ilula Orphan Program. Dit is een sponsoring programma om (wees)kinderen in Ilula, Tanzania, naar school te kunnen sturen waar jongens leren houtbewerken en de meisjes kleren leren maken. Dit betekent dat straks de leerlingen zelf de schoolmeubeltjes en schoolkostuums kunnen maken, en meteen werkervaring opdoen voor een baan in de maatschappij. Meer informatie hierover kun je vinden op www.ilulaorphanprogram.org.

Naast deze wedstrijd hadden wij voor dit doel ook nog een loterij in petto, maar deze hebben wij vanwege de geringe belangstelling maar afgelast. De prijzen waren al ingekocht en zijn nu dus over. Deze komen nu beschikbaar als extra prijs voor de "raad het gewicht" wedstrijd.

Het gewicht van het ei is hiernaast afgebeeld. Het raden van het gewicht was voor sommigen toch moeilijker dan wij hadden gedacht, want deze zaten er soms kilo's naast.

De winnaar van dit ei is D. Westerveen uit Hoogeveen geworden, die een gewicht van 4650 gram op het deelname kaartje had ingevuld. De 2 extra prijzen (2 paashazen van chocola) gaan naar Mike Penning in Nijeveen en Roel Kleen in Nieuwleusen.